SCM player skins

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΣ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;



Καθημερινά, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Στο σχολείο, στην εργασία, στην οικογένεια και στις φιλίες. Η ζωή μας είναι γεμάτη εμπόδια και δοκιμασίες, που μόνο με την βαθιά μας πίστη στο Θεό θα καταφέρουμε να αποφύγουμε ή και να ξεπεράσουμε. 
Πολλές φορές τα μονοπάτια που ακολουθούμε, μας οδηγούν σε σταυροδρόμια. Μπαίνουμε στον πειρασμό να ακολουθήσουμε τον εύκολο δρόμο κι εκείνον που θα μας οδηγήσει πιο γρήγορα στον προορισμό μας. 
Λίγες είναι οι φορές που επιλέγουμε τον δύσβατο και κακοτράχαλο δρόμο. Τον δρόμο που θα μας κάνει να περιπλανηθούμε για καιρό...
Μα σε όλον αυτόν τον καιρό θα έχουμε την δύναμη να σηκωνόμαστε και να στηριζόμαστε στα πόδια μας και πάλι, εφόσον θα έχουμε δίπλα μας τον Θεό. 
Και όταν θα φτάσουμε στον προορισμό μας, θα έχουμε ωριμάσει. Όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά, γιατί μέσα μας θα ξέρουμε πως παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, καταφέραμε να φτάσουμε στον δικό μας προορισμό, στη δική μας Ιθάκη.

Σύνταξη και επιμέλεια κειμένου: Π.Ελ.





Οι δυσκολίες στη ζωή χαλυβδώνουν τον άνθρωπο κάνοντας τον δει το κόσμο με διαφορετική σκοπιά και να τον κάνει επίσης να νιώσει ότι τα αγαθά αποκτούνται με κόπο και τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή.
                                                              
Μέσω αυτών των δυσκολιών ο άνθρωπος κατανοεί ότι στη ζωή υπάρχουν αξίες που είναι πιο σημαντικές  τόσο για την προσωπικότητα του όσο και για τον ψυχισμό του, όπως είναι η αγάπη, η φιλία, η αλληλεγγύη, η κατανόηση και ο αυτοσεβασμός.

Σύνταξη: Α.Δ.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου